Nora Hockey

Referat: Skärblacka IF - Nora Hockey

Referat Skärblacka IF - Nora HC (5-1)

Äntligen var det dax för andra träningsmatchen efter tre st inställda och det kändes nästan som en nystart. Skärblacka tillhör toppen i sin division-3 serie med lag från Östergötland o Västergötland o siktar på spel i ”Alltrean” efter jul/nyår.

Tyvärr får Nora en väldigt olycklig start på matchen med en tveksam utvisning emot sig som Skärblacka utnyttjar och tar ledningen med 1-0 redan efter 2:16 och sedan ökar Skärblacka på till 2-0 efter en bra individuell prestation tid 3:07.
Första perioden kan sammanfattas med att Nora ”satt kvar i bussen”.
Inför andra pratade vi igenom vad vi behövde rätta till i spelet och tog ett steg framåt, fick kontakt med 1-2 i powerplay men sedan studsade pucken fel o Skärblacka kunde göra 3-1. Vi brände tre frilägen från offensiva blå i andra perioden. En hel del utvisningar i matchen utan att vara ”fult” spel (9st 2:or för SIF och 7 st 2:or för Nora).
I tredje missade Skärblacka en straff, Nora hade ett klockrent ribbskott.
I slutet på tredje blev det en hel del utvisningar och i spel 4 mot 4 kom Skärblacka i en 2 mot 1 situation och kunde göra 4-1. 20 sekunder senare drabbades Skärblacka av en utvisning och Nora plockade ut målvakten och spelade 5 mot 3, vann tekningen och skapade en hel del chanser, men pucken ville inte in idag, det blev 6 mot 3 och då dömde domaren av spelet felaktigt och vi berövades på spelmoment då det blev tekning istället.
Sedan vann Skärblacka puck i spelet 6 mot 4 och kunde sätta 5-1 i tom bur.

Skärblacka spelade med hög fart och bra rörelse i anfallszon och kom till många skott samt ett säkert målvaktsspel. Nora visade inte upp sin bästa sida idag och behöver förbättra spelet utan puck över hela banan och sätta dit chanserna när de dyker upp.

Skottstatistik:
55-30 (18-8, 19-12, 18-10)
Mål:
1-0 tid 2:16 powerplay, skott från back på blålinjen, direkt i mål
2-0 tid 3:07 bra individuell prestation
2-1 tid 9:55 andra perioden: powerplay, spel runt mål, skott i mål av Kevin ass Nysta o Berra
3-1 tid 11:45 andra perioden: pucken fastnar i byxan på Nora spelare i ”slottet” o ramlar ner på klubb bladet på motståndare som skjuter i mål
4-1 tid 16:21 tredje perioden: en två mot en situation där puckförare sätter pucken på klubbhandssidan
5-1 tid 18:24 tredje perioden: förlorar pucken i anfallszon i spel 6 mot 4 och pucken kan sättas i tomt mål då målvakten var utplockad